Het invullen van uw belastingbrief wordt dit jaar opnieuw wat ingewikkelder. Wie een aangifte op papier doet, moet voortaan zelf de codes van de verschillende rubrieken invullen.


Geen voorgedrukte codes meer op aangifteformulier.

De meeste mensen die hun belastingaangifte op papier invullen, vullen eerst hun gegevens in op de bijgeleverde kladversie, waarna ze in de overeenkomstige vakjes op het echte belastingformulier de gegevens overschrijven.

Tot nu toe waren de codes van de rubrieken voorgedrukt op het formulier. Maar omdat er elk jaar nieuwe codes en rubrieken bij komen, kunnen die niet meer op één formulier.

Vanaf dit jaar moet de belastingbetaler zelf kijken welke rubrieken voor hem van toepassing zijn en wat de bijhorende codes zijn. Die codes moet hij dan zelf overschrijven.

Afgeven in belastingskantoor kan niet meer.

Nog nieuw dit jaar is dat de aangiften van de personenbelasting, de bijlagen en de bewijsstukken zullen worden ingescand. Dat zal gebeuren in twee nationale scanningcentra: Gent voor de Nederlandstaligen, Namen voor de Franstaligen.

De documenten zullen daarom voortaan rechtstreeks naar die scanningcentra moeten worden gestuurd.

Video met een woordje meer uitleg voor invullen belastingsbrief.


LEES OOK:

Tot welk bedrag en onder welke vorm is uw spaargeld veilig.-

Hoeveel verdient de Staat aan stijgende benzine of diesel prijzen?

Humor video lachen met een parodie op de Fortis reclame.-

Funny video: naakte mannen doen een dansje met ballonnen.-

Mario & Marianne
bron de redactie

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________
Klik onderaan op comments en lees welke reacties wij kregen op dit artikel, aarzel niet om ook uw bemerkingen toe te voegen!!!

Of ga naar de beginpagina van deze site.
_____________________________________________________________

One Response to “Invullen belastingsbrief ingewikkelder, meer uitleg (video)-”

  • Sam:

    Ja das heel gemakkelijk, je moet haast een boekhouder zijn. Weet ge waarvoor men het moeilijk maakt, omdat men wilt dat ge naar hun komt en dat zij die brief dan invullen.

    Zo ziet ge dat zij die het geld hebben en een goede educatieve achtergrond hebben profiteren van alle voordelen en de arme en minder geschoolde zijn weer afhankelijk van iemand anders.

    Leven de vrijheid

Leave a Reply

CATEGORIEN
Archieven
Kalender