Foto elektrische sigaret

De elektrische sigaret Ruyan van Densom,
waarvan in België al minstens 4.000 stuks zijn verkocht, wordt uit de handel genomen.

Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten
(FAGG) beslist.


Geneesmiddel

De sigaret valt volgens de inspecteurs van het geneesmiddelenagentschap onder een geneesmiddel omdat er nicotine inzit. Geneesmiddelen mogen in ons land echter enkel verkocht worden na een grondig onderzoek en erkenning van het product.

De verkoper heeft geen goedkeuring, omdat hij nooit een aanvraag voor erkenning heeft ingediend. Volgens hem is de Ruyansigaret een “alternatief voor de gewone sigaret” en geen rookstopmiddel.

“Niets van”, zegt An Eeckhout van het FAGG, “Zodra er nicotine in zit, valt het onder een geneesmiddel.”

Geen kankerverwekkende stoffen

De Ruyansigaret werd zes maand geleden bij ons op de markt gebracht door het Nederlandse bedrijf Densom.

Densom biedt rokers pijpen, sigaretten en sigaren aan zonder kankerverwekkende stoffen, met enkel nicotine (tussen zes en zestien milligram) en waterstof.

Daardoor wordt geen rook uitgeademd maar waterstof. De ‘elektrische sigaret’ is bovendien hervulbaar, waardoor rokers kosten zouden besparen. (belga/tdb)

Een Vraagje ?

Wat met de andere merken zoals : Supersmoker en Sedansa ???

Hebben deze de nodige vergunningen of zullen zij hetzelfde lot ondergaan?


LEES OOK:

Roken: drankje Liquid Smoking vloeibare sigaretten uit blik.-

Kan de nicotinepuffer de elektronische sigaret vervangen?-

Algemeen rookverbod in horeca, ook in café’s, vanaf 2010 ?-

Totaal rookverbod op luchthaven Shiphol vanaf 01/01/2008.-

Rookverbod Vlaamse scholen september 2008.-

Foto’s naakt kalenders 2008, playboy en andere mooie dames.-

Mario & Marianne

_____________________________________________________________
Klik onderaan op comments en lees welke reacties wij kregen op dit artikel, aarzel niet om ook uw bemerkingen toe te voegen!!!

Of ga naar de beginpagina van deze site.
_____________________________________________________________

8 Responses to “Electrische E sigaret Ruyan uit handel genomen in Belgie!!!-”

 • Petra:

  In sigaretten zit toch ook nicotine? Is dit dan ook een geneesmiddel?

 • KARA:

  Onverdraagzaamheid ten top gedreven?

  Zoals iedereen nu onderhand wel weet is er een rookverbod in de horeca. Zowel in Nederland als in België…

  En daar hebben slimme rokers wat op gevonden: de elektrische sigaret:

  Die buiten de wetgeving op het rookverbod valt, en die toch net echt lijkt, inclusief het gevoel rook in te ademen.
  Het werkt door de verdamping van nicotinevloeistof, waardoor je dus als roker aan je trekken komt, doch zonder schadelijk verbrandingsproces, dus geen rookgeur, en ook geen teer. Kortom geen overlast voor de omgeving!

  Bijgevolg zou niemand nog iets hebben om over te zeuren. De NIET-roker niet, en de roker ook niet, want die heeft z’n omgevings-onschadelijke-stokje….

  Alleen in de ogen van fanatieke geesten lijkt het blijkbaar te veel op een echte sigaret en werd het een balk in hun oog.

  Dus willen ze het verbieden!
  Deze keer niet onder een “elektronisch rookverbod”, want ze hebben geen enkel wetenschappelijk argument meer m.b.t. schadelijke gevolgen voor de gezondheid van de omgeving…

  Maar daar hebben ze wat op gevonden: Jawel het zou een “niet-goedgekeurd” geneesmiddel zijn waar nicotine in zit (die evenwel enkel door de roker wordt opgenomen. Denk hier ook aan nicotine pleisters en kauwgum bvb…) en nu eensklaps moet de roker dringend in bescherming genomen worden tegen zichzelf!?!?!

  Dus een verbod op de e-cig, als niet goedgekeurd geneesmiddel dat nicotine bevat!

  Deze logica is onze politici weer méér dan waard!

  Immers hoe zit het dan met de échte sigaret?
  Zit daar dan geen nicotine in?
  Is dat dan geen “geneesmiddel”?

  En wat met pijptabak?
  Snuiftabak?
  Kauwtabak?

  Is het een verslaving waar men ons zo vriendelijk voor wil behoeden?

  Hoe zit het dan met alcohol?
  Chocolade?
  Melk?
  Suiker?
  Koffie?
  Cola?
  Moodfoods?

  Verder mag er op gewezen worden dat zich tevens nicotine bevindt in hiernavolgende voedingsmiddelen:
  Aardappelen
  Tomaten
  Aubergine
  Groene Peper

  Verbieden dus… de hele zooi! (zou de eerlijke logica gebieden)

  Nee waar het hier werkelijk om gaat dus is zuivere onverdraagzaamheid!
  Het simpele gegeven dat de elektrische sigaret te véél lijkt op een echte.
  Wat dus blijkbaar irritant is voor hen die hadden gehoopt de roker geheel uit het openbare leven te verbannen…
  Zij mogen hun “vingertje” houden! Maar rokers hun namaakstokje blijkbaar niet!

  En vergeet vooral ook het geld niet! De belastingen op nicotine-houdende échte sigaretten brengen geld in het laadje van de overheid…
  Dit is dus onverdraagzaamheid, geldzucht en hypocrisie in een “politiek correct” jasje gestoken. M.a.w. onze politici ten voeten uit!
  “Show me the money”!

  K.R.

  P.s. Een goedgekeurd afkickmiddel voor rokers genaamd: ZYBAN is, gelet op een verdacht groot aantal overlijdens, ook eens de moeite van een nadere beschouwing waard…

  http://www.forces.org/evidence/kill/kill.htm

 • Raoul:

  Ongelooflijk, de Belgische staat wil overal centen uitslaan. Ik vraag mee af wat dit met gezondheid te maken heeft. Ze willen gewoon dat we blijven roken, zo verdienen ze meer aan ons!!!

 • Luc Van devoorde:

  Het is wel degelijk schandalig. Waarschijnlijk konden de apothekers er weer niet tegen dat er veel goedkopere manieren bestaan om te verminderen met roken of gezonder te leven dan met hun zinloze nicotinepleisters. Als ze het gedaan krijgen dat het een geneesmiddel wordt kunnen zij dit alleen maar verkopen en torenhoge prijzen vragen. De prijzen in Belgie voor de e-cig is wel heel hoog. Op dat gebied is het wel goed dat ze die verkopers in belgie eens aanpakken. Als men het uit het buitenland besteld is het stukken goedkoper. Zijn er geen advokaten onder de gebruikers van de elektrische sigaret die zich willen inzetten eventueel gegroepeerd met de andere gebruikers om deze discriminatie (wat dat is het ) aan te klagen?

 • Leonie:

  Ik denk dat ze ‘t alleen willen verbieden, omdat ze dan minder geld vangen. Als iedereen op de e-sigaret overgaat inplaats van de gewone sigaret, vangen ze geen accijns meer, dat is volgens mij het enige echte probleem voor de overheid.

 • tom:

  Het is schandalig, ik kocht mij een easy smoker, het is echt stukken goedkoper, geen vuile tabak meer. Heb ook minder behoefte in een sigaret. DE staat sucks, sorry dat ik het moet zeggen. Het zijn geldmaniakken. Ze zouden beter eens aan het volk denken, dan te doen alsof. Ik sta voor de e-cig., easy smoker, super smoker. De staat laatst. ;) groetjes tom

 • anja:

  Hoe zit het dan met de ZERO ampullen??? Daar zit toch geen nicotine in? Ik gebruik de E smoker heel af en toe als we op stap zijn bij een glaasje wijn. Bewust met ZEROampul omdat ik er misschien anders weer de trek in nicotine van krijg. Over de ZEROampul wordt namelijk nooit gesproken. Alleen over ampullen met nicotine. Ik rook een jaar niet meer en gebruik nu op de supersmoker een half jaar dezelfde ampul. Slaat nergens op, zal wel in mijn koppie zitten maar ik voel mij zéér veilig als ik de supersmoker bij mij heb tijdens een uitje! Ik raak in paniek als ik hem vergeet of even kwijt ben hoewel ik hem bijna nooit nodg heb.

  Over Zyban kan ik kwijt dat k dat medicijn een jaar geleden bij de huisarts heb gekregen om het stoppen met roken te ondersteunen. Nou dit heb ik geweten. Na een week was ik zo zwaar depressief dat ik vervelende nare neigingen en gedachten kreeg. Ik ben toen accuut gestopt met dit medicijn waarna gelukkig de bijwerkingen verdwenen.

  Aangezien een verslaafde, ex verslaafde altijd verslaafd zal blijven kan ik vertellen dat ik enorm blij ben met de supersmoker. Er zijn mensen die mij vertellen dat ik mijzelf voor de gek aan het houden ben…..prima. Dat zijn toch vaak de mensen die nog roken ! Ik grijp liever sporadisch naar mijn supersmoker dan dat ik een peuk opsteek. Dat zal namelijk funest zijn!!

 • We mainly produce electronic cigarette/cigar, which has good taste like real cigarette/cigar (can smoke in public area) and at the same time, it can quit smoking little by little. It is a big fashion popular trend to environment and human health care. If you are interested in, welcome to visist our website http://www.bauway.com to learn more.
  Nico Zhou
  Tel: +86-159-89879717
  Fax: +86-755-83523580
  E-mail: bauway@gmail.com
  MSN:bauway@hotmail.com
  Skype: bauway

Leave a Reply

CATEGORIEN
Archieven
Kalender